Woensdag 16 december 2009  16:00 uur

We hebben weer een paar heftige dagen achter de rug. De (epilepsie) aanvallen die Patrick met enige regelmaat heeft, namen afgelopen zaterdag ineens in alle hevigheid toe. Afgelopen maandag en dinsdag had hij ongeveer 25 aanvallen per dag en dat kostte Patrick enorm veel energie. Maandagochtend en -avond moest hij na de maaltijd ineens braken, steeds net na het innemen van de medicatie, dus heb ik nog een aantal keren contact gehad met de huisartsenpost, over welke medicijnen nogmaals ingenomen moesten worden. Maandagavond laat had hij ineens 39 graden koorts. Maar nadat hij een paracetamol had ingenomen is dat in de loop van de nacht wat gezakt. Gistermorgen ging het direct bij het ontbijt weer mis, en heel de dag door, tot laat in de middag moest Patrick om de haverklap braken. Het braken werd afgewisseld met (epilepsie) aanvallen en evenwichtsstoornissen. Deze evenwichtsstoornissen traden plotseling op en gaven Patrick het gevoel dat hij omviel of achteroverviel. Onze huisarts kwam om 14:00 uur op bezoek en trof Patrick al brakend en uitgeput aan. Zij heeft contact opgenomen met de artsen in het ziekenhuis en bekeken of er nog een medicijn was wat Patrick zou kunnen helpen. Ze kwamen uit bij een anti-epilepticum dat Patrick nog niet eerder gebruikt had. Deze mag hij drie maal daags innemen. Laat in de middag heeft Patrick het eerste tabletje ingenomen. Rond 19:00 uur heeft Patrick twee boterhammen met jam gegeten en deze bleven er gelukkig in. Patrick werd al snel heel erg suf, wat een bijwerking van het medicijn is. Een tweede tabletje heeft Patrick om ongeveer 24:00 uur ingenomen. Heel de afgelopen nacht heeft Patrick nog regelmatig aanvallen gehad, tot  7 uur vanmorgen. We sliepen van aanval naar aanval en Patrick had daarbij steeds dezelfde terugkerende nare droom. Na 7 uur vanmorgen heeft Patrick geen aanvallen meer gehad. Na het ontbijt vanmorgen, wat goed viel en erin bleef, heeft hij de verloren slaap ingehaald. Waaruit hij pas om 11:30 uur, toen de thuiszorg kwam met moeite ontwaakte. Sindsdien is hij redelijk helder, maar wel iets suffer dan anders door de medicijnen. Hij heeft verdeeld over de dag wat neutrale dingen gegeten en redelijk goed gedronken. Vanmiddag om 14:30 uur kwam de fysiotherapeute langs om Patricks nek en schouders te behandelen, hij heeft namelijk al een aantal dagen in toenemende mate last van pijn in dat gebied.

Reactie (1)

Willy en Louis17 december, 2009 om 09:52

Lieve Patrick en Wendy
We blijven in gedachten bij jullie, we leven met jullie mee.
Louis en Willy, Marieke en Martin, Jozine en Stefan. heel veel kussssssssss en kracht.