Zondag 3 januari 2010 16:00 uur

Hier het eerste berichtje in het nieuwe jaar. Hierbij willen we iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar doen toekomen. Zoals jullie zullen begrijpen was de jaarwisseling voor ons een moeilijk moment. Patrick voelde zich op oudejaarsdag niet zo goed en was erg moe. Dus hebben we uiteindelijk besloten ’s avonds op tijd te gaan slapen. We zijn om 24:00 uur nog even wakker geworden van het vuurwerk en vrij snel daarna konden we weer verder slapen. We hebben het min of meer ongemerkt voorbij laten gaan. Patrick heeft dagelijks nog steeds last van misselijkheid en braakneigingen, het lijkt zelfs ondanks de zetpillen wat toe te nemen. Zodra hij moet braken lijkt het alsof hij de kracht niet heeft om ook daadwerkelijk over te geven. Het zet dan ook niet door, maar doordat hij niet echt kan overgeven, komt ook de opluchting niet die je vaak na het overgeven voelt. Patrick is op die momenten, die vaak lang duren, dan ook erg beroerd en raakt er zeer vermoeid door. Het is dan ook een opluchting voor ons beiden als hij daarna in slaap valt, zodat zijn lichaam tot rust kan komen. Verder heeft Patrick nog steeds veel momenten dat hij erg veel pijn heeft, voornamelijk in zijn nek en hoofd. Afgelopen donderdag zijn de morfinepleisters nogmaals opgehoogd, voor de tweede keer deze week. Patrick heeft nu ook al ruim een week last van verkoudheidsklachten, voornamelijk keelpijn en verstopte luchtwegen. Normaal zou dit niet zo erg zijn, maar aangezien Patrick zo zwak is heeft hij niet de kracht om te hoesten en/of te niezen. De keelpijn houdt ook langer aan dan normaal. Ook krijgt Patrick steeds meer moeite met het eten. Soep en pudding gaat het makkelijkst naar binnen en van de warme maaltijd maak ik een prakje voor hem en meestal eet hij daar dan ook een paar hapjes van. Sinds hij de helft van zijn medicijnen in vloeibare vorm krijgt gaat het innemen hiervan veel beter. Ondanks dat Patrick zich vaak heel moe en ziek voelt, heeft hij nog altijd ook zijn fijne momenten en dan kunnen we erg fijn praten.

Reactie (1)

wim en titia3 januari, 2010 om 22:22

We kunnen ons goed voorstellen dat de jaarwisseling voor jullie heel moeilijk is geweest. Al die pijn en vermoeidheid is voor jullie nauwelijks meer uit te houden. Wel fijn dat jullie nog zo goed met elkaar kunnen praten in deze zeer moeilijke tijd. Sterkte beiden toegewenst.

Met vriendelijke groet,

Ome Wim en Tante Titia