Vrijdag 8 januari 2010 22:30 uur

Vandaag was weer een drukke dag voor Patrick. Vier keer kwam er iemand van de thuiszorg, een bezoek van de huisarts, enkele uren in de rolstoel, familiebezoek en een behandeling door de fysiotherapeute.

Patrick is steeds vaker onrustig, zo ook vandaag. Hij ziet en voelt dingen die er niet zijn (hallucinaties) en raakt hier soms van in paniek. Ook reageert hij dan vaak achterdochtig, schrikachtig of ongeduldig. Dit komt vaker voor bij patienten met kanker in de terminale fase, maar het kan ook een bijwerking van medicijnen zijn. Hier kreeg Patrick voor het slapen gaan al druppeltjes (Haldol) voor, maar deze mag hij nu ook overdag gebruiken. Nu hij vaak zo onrustig is, slaapt hij veel minder, vandaag heeft hij helemaal niet geslapen. Tussen de onrustige momenten door is hij zo af en toe toch ook weer heel helder, en kun je nog heel goed met hem praten.