Dinsdag 19 januari 2010 20:55 uur

Patrick heeft de laatste drie dagen weer last van kleine (epilepsie) aanvallen en het worden er weer iedere dag meer, vannacht had hij daardoor een bijna slapeloze nacht. Het zijn er inmiddels ongeveer 2 á 3 per uur en dat put hem erg uit. De huisarts heeft daarom besloten één van de epilepsiemiddelen op te hogen naar 4 keer per dag (i.p.v. 3 keer). Patrick is de laatste dagen erg suf en heeft maar weinig heldere momenten. Hij heeft momenteel nauwelijks pijn, maar voelt zich regelmatig een soort van akelig in zijn hoofd. Geluiden en mensen om hem heen worden hem al gauw te veel en dan voelt hij zich draaierig, wat dan vaak weer een (epilepsie) aanval uitlokt.

Patrick ligt op een speciaal opblaasbaar matras, een zogenaamd antidecubitusmatras. Een antidecubitusmatras is een matras die speciaal bestemd en geschikt is ter voorkoming van en voor de behandeling van decubitus (doorliggen). Patrick heeft gelukkig nog geen last van doorliggen, waarschijnlijk mede dankzij dit speciale matras. Gistermorgen kwamen we tot de ontdekking dat dit matras zacht was geworden. Ook nadat we de pomp op de hoogste stand hadden gezet werd het niet hard en kwamen we tot de conclusie dat het lek moest zijn. Vandaag is dit matras omgeruild voor een nieuwe, hiervoor moest Patrick even zijn bed uit en in de rolstoel. Maar Patrick was zo moe dat hij heel snel weer terug zijn bed in wilde.